Pretty in pink

Før Mads og jeg blev forældre til Veronica, havde vi en klar holdning om, at hun ikke skulle være sådan en lille, lyserød prinsesse-pige. Her nogle måneder senere kan jeg – når jeg er ude blandt andre mødre og babyer – konstatere, at Veronica er den absolut allermest lyserødt-klædte baby! Hver gang! Men det er ok. Der er absolut værre måder, hvorpå man kan forbryde sig mod sit barn end at iklæde hende lyserød!

Og hvad er der i grunden galt med lyserød? Det er meget pige-piget, siger du? Men er der noget i vejen med at være en pige? Det synes jeg jo ikke der er.

Betyder lyserødt tøj, at man så kun kan lege med Barbie og My Little Pony (beklager, at jeg endnu ikke er helt up to date med nutidens kønsspecifikke legetøjstrends)? Det mener jeg ikke. Jeg har svært ved at se, hvordan en lyserød sparkedragt vil forhindre Veronica i at lege med lige præcist hvad hun vil (uanset om  producenterne farver det lyserødt eller andre farver).

Men det er et problem, hvis hun tror, hun kun kan gå i lyserød og kun kan lege med lyserøde ting. Jeg synes nu også det er problematisk, hvis hun synes, hun skal have briller og en heavy metal tee for at interessere sig for computere og smartphones.

Allerhelst vil jeg have, at alle muligheder står åbent for hende og at hun ikke lader sig begrænse af farven på sit (lege)tøj. Jeg vil i hvert fald gøre mit bedste for at præge hende i den retning.

Advertisements
This entry was posted in Familie, Techy and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s